Artykuły

Co na to CBO?

Szef bufetu poszukiwany

Numer 20.2021
Śniadanie hotelowe potrafi być nie lada atrakcją. Śniadanie hotelowe potrafi być nie lada atrakcją. Shutterstock

Czy to zawód przyszłości? 90 proc. Francuzów uzależnia wybór hotelu od tego, jakie serwuje się tam śniadania. Nic dziwnego, że poszukuje się chętnych do pracy jako chief buffet officer (CBO). We Francji i w Anglii ogłoszono właśnie konkurs dla osób, które chciałyby opiniować słodko-słone bufety śniadaniowe hoteli powracających do stanu normalności sprzed pandemii. Przeglądać góry wypieków drożdżowych, tostów, naleśników, kanapek, jajecznic, parówek, kiełbasek, serów, hamburgerów, świeżo wyciskanych soków z pomarańczy, ananasa i grejpfruta, płatków owsianych, kawy czarnej i z mlekiem, herbaty, dżemów, marmolady, oraz fasoli w sosie pomidorowym i plastrów bekonu.

24.09.2021 Numer 20.2021
Reklama